fbpx

Over David

David Nathan kwam al vroeg in aanraking met de wereld van magie. Voor zijn 6e verjaardag kreeg hij een goocheldoos van zijn ouders. Gefascineerd door de geheimen die zich verschuilden achter de plastic goochelhoed en sponsballetjes, begon hij onmiddellijk de trucs in te studeren. Binnen no time liet David zijn kunsten zien op familie verjaardagen en aan zijn klasgenoten, die erg onder de indruk waren van de jonge artiest.

Op zijn 10e verjaardag werd David lid van een goochelvereniging en in datzelfde jaar trad hij voor het eerst op in een theater. Zonder enige podiumvrees blies hij de zaal omver.
Tijdens het jongerenweekend van de NMU werd David aangeraden om eens mee te doen aan het Nederlands kampioenschap, gewoon voor de ervaring. Samen met Ger Copper en Hans Klok werkte hij aan een act en in 2011 won hij brons op het NK. 

De jaren daarna had David de smaak aardig te pakken, en won onder andere de 1ste prijs op een nieuwjaarswedstrijd van de NMU, de publieksprijs op een concours in Lyon, en de 3e prijs op een wedstrijd voor de hele Benelux. 

Na de middelbare school besloot David hier fulltime mee aan de slag te gaan, en dat bleek al snel de juiste beslissing. Hij mocht onder andere voor een volle Ziggo Dome staan, en heeft als Magic Consultant samengewerkt met Victor Mids voor MINDF*CK LIVE. In 2019 heeft David 3 keer voor een uitverkochte zaal zijn avondvullende theatershow IDENTITY mogen spelen. Daarnaast treedt David wekelijks op door heel Nederland, en daarbuiten. Zijn unieke stijl maakt hem een veelgevraagde performer op o.a. bedrijfsfeesten, bruiloften, jubileums en in het theater. Ook is David een van de weinige goochelaars in Nederland die alle shows customizable aanbiedt. Zo is het dus mogelijk om uw logo, boodschap of zelfs uw directeur in de show te verwerken! 

Wat David Nathan zo uniek maakt, is zijn charme. Een ontwapenende glimlach en een vlotte presentatie vol humor. Geen konijnen uit hoeden en doorgezaagde weesmeisjes, maar een frisse jonge goochelaar anno 2020! In tegenstelling tot andere goochelaars is David erg betrokken bij zijn eigen creatief proces. Zo componeert hij veel van zijn eigen muziek én ontwerpt en bouwt hij zijn eigen illusies. 

Om met Hans Klok te spreken: “Hou deze jongen in de gaten!” 

De beste keus voor uw event!